Articles

Lär känna team WordDive: möt Clotilde, Juliane och Atte

september 28, 2017

Har du någonsin undrat över vilka det är som jobbar på WordDive eller hur det skulle vara att jobba här själv?

Du kanske redan har hört berättelsen om vår grundare och VD Timo-Pekka Leinonen. Utöver Timo-Pekka består vår kärngrupp av professionella lingvister, pedagoger och mobilinriktade produktutvecklare. WordDive har 15 medarbetare på kontoret i Tammerfors samt ett nätverk bestående av 20 inhemska röstmodeller, översättare och korrekturläsare spridda över hela världen.

Vårt kontor i Tammerfors är dekorerat med turkosa ubåtar och enorma Mikko-figurer och fylld till bredden av ljudet av bubblande kaffeautomater, tangentbord som klickar och folk som mumlar saker till varandra – ett ljudlandskap bestående av människor som vill ge dig en bättre användarupplevelse och fler kurser.

Idag har du chansen att lära känna tre av våra teammedlemmar och deras olika arbetsområden lite bättre.

Vi börjar med vår franskexpert Clotilde, det nyaste tillskottet till vårt team.

Clotilde

”Hej, allihopa! Jag heter Clotilde och studerar för tillfället engelska och engelsk litteratur, franska, spanska och pedagogik på Tammerfors universitet.

Jag föddes i Paris och har två modersmål: finska och franska. Språk har spelat en stor roll i mitt liv sen jag var liten. Jag har alltid känt att språkstudier erbjuder nya sätt att tänka, då språk och kultur är så nära sammankopplade. Jag anser att språk formar ens personlighet, och jag tror inte att jag skulle vara samma person om jag bara kunde ett språk.

Jag började jobba på WordDive i augusti och trivs jättebra. Arbetsmiljön är väldigt positiv och alla är alltid villiga att hjälpa till.

Utöver språk och resor älskar jag att dansa och måla med vattenfärger.

Du kan hitta min konstprofil sayitwithcolours på Instagram.”

Atte

”Hej! Mitt namn är Atte och jag jobbar som UX-designer och produktchef för vår mobilapp.

Jag har studerat programutveckling, speldesign och media management. Jag har jobbat på WordDive i sju år. Det bästa med att jobba här är att jag får skapa något som verkligen ger resultat och implementera en del vågade idéer för att skapa den bästa möjliga användarupplevelsen för våra kunder.

På fritiden hänger jag, tack vare min unga dotter, mycket på lekplatser. Jag spelar även i ett cover band med mina vänner som vi då och då framträder med. Och jag tycker självklart om att lära mig nya språk: för tillfället jobbar jag på grundläggande franska.

När jag var ung var det tack vare engelskan som jag upptäckte internet. Jag kunde spela spel och kommunicera med internationella spelare redan i ung ålder. Senare lät mina språkkunskaper mig bo och studera utomlands.

Om du vill kan du följa mig på Twitter: twitter.com/attehynninen

 

Juliane

”Jag heter Juliane och kommer från Tyskland. När jag gick på universitetet gjorde jag ett utbytesår i Tjeckien där jag träffade en finsk man som var där för att läsa språk. Snart efter att jag hade återvänt sa jag “tschüss” till Tyskland och “Ja” till den finska mannen.

I Tyskland studerade jag teatervetenskap, litteraturvetenskap och europeisk etnologi, men här på WordDive jobbar jag mest med kundsupport, korrekturläsning av studiematerial och översättning av nyhetsbrev.

Det kanske låter töntigt, men språkstudier öppnar dörrar. Olika kulturer, humor och beteenden får ofta uttryck i språk. Idag förstår även jag finska skämt och behöver inte längre sitta som ett frågetecken så fort någon säger något roligt och alla börjar gapskratta. Jag skulle fortfarande påstå att jag är roligare på tyska eller engelska, men min man har försäkrat mig om att jag kan berätta bra skämt även på finska!”

 

Är du intresserad av att jobba på WordDive?

Vi har anställt flera nya medarbetare i år och är för nuvarande på jakt efter ett par smarta programutvecklare. Håll ett öga på annonserna på vår jobbsida: worddive.com/en/open-positions

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.