Articles

Varför är bilder så effektiva i språkinlärning?

augusti 1, 2016

WordDives övningar börjar med en visuell ledtråd. Det första du ser är en bild som får dig att tänka på studieobjektet du övar på. Därefter skriver du in ditt svar baserat på en gissning, kunskap eller det du har hört när (om) du har valt att lyssna på ytterligare en ledtråd. Slutligen får du se och höra rätt svar instoppat i en exempelmening.

Har du någonsin undrat varför WordDive använder visuella ledtrådar som en startpunkt i sina övningar? Skulle inte studieobjektet lika gärna kunna beskrivas med en kortfattad text? Här nedan ska vi försöka förklara varför bilder är så effektiva i språkstudier.

Du använder minnet på bästa sätt

Flera studier har visat att hjärnans förmåga att absorbera information förbättras påtagligt när ny information presenteras både visuellt och i text på samma gång. På så sätt skapas en stark och permanent koppling mellan bilden och ordet. Exempelvis förankras det engelska ordet för ett husdjur, pet, djupt i ditt minne när du lär dig det tillsammans med en bild på husdjur. Nästa gång du ser en bild på husdjur kommer du automatiskt att tänka på det engelska ordet. På samma sätt kommer du att minnas bilden närhelst du hör eller läser pet. Det vill säga, du har lärt dig ett ord på permanent bestående nivå!

Du lär dig att tänka på ett annat språk

WordDive utvecklar din förmåga att tänka på språket du läser. När den mentala bilden av ett studieobjekt triggas av en bild istället för en skriftlig beskrivning på ditt modersmål kan du koncentrera sig på bara ett språk och på så sätt stärka kopplingen mellan ordet och bilden.

Du uppnår fantastiska resultat – utan stress!

Bilder gör det även lättare för hjärnan att lära sig abstrakta saker och koncept. När du studerar med WordDive kan det vara svårt att förstå vad en bild representerar första gången du ser den. Men oroa dig inte – det är inte meningen att du ska förstå på en gång! Kopplingen mellan bilden och ordet utvecklas efterhand. Slappna av, gissa vilt och tveka inte att utnyttja de andra tillgängliga ledtrådarna. Efter ett par övningsrundor kommer du att känna igen bilden utan några problem.

Du lär dig på ett sätt som passar dig

En del lär sig bäst genom att läsa, andra genom att lyssna, medan en del föredrar att experimentera sig fram. WordDive stödjer din individuella inlärningsstil och ger dig chansen, utöver de visuella ledtrådarna, att lyssna, läsa en översättning, skriva, läsa och uttala samtliga studieobjekt. Att använda alla sinnen på en och samma gång är nyckeln till att lära sig ett nytt språk fort!

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.