Articles

Bästa Instagram-kontona för språkinlärning

december 19, 2019

Många av oss använder Instagram varje dag – både på fritiden och på jobbet. Faktum är att Instagram kan användas till mycket mer än bara middagsfoton och selfies; till exempel finns det konton som riktar in sig på folk som vill lära sig ett nytt språk!

Internationella Instagram-konton ger dig roliga vardagsråd om hur man snabbt och lätt kommer igång med att använda ett främmande språk.

Här nedan introducerar vi några Instagram-konton som stödjer språkinlärning. Följ dessa favoriter för att vidareutveckla dina kunskaper och få daglig tillgång till andra språk och kulturer.

FranskaOhLaLaJadore

På det här kontot hittar du praktiska franska fraser i kombination med illustrativa och harmoniska bilder. Vet du vad ”smärta” heter på franska? Här får du svaret!

Engelskaenglishwithadriana

Adriana är en engelsklärare från Australien som publicerar videor om hur man uttalar olika engelska ord och ljud. Adriana ger även praktiska råd om hur man blir av med rädslan för att tala ett främmande språk och delar med sig av motiverande språkcitat.

Engelskatofluency

Vill du utmana dina kunskaper i engelska? Lär dig flytande engelska med Jack på Instagram! Jack delar med sig av komplicerade gåtor om frasverb och publicerar videor om hur olika ordkombinationer används i olika sammanhang.

Tyskadaysofdeutsch

Det här kontot lär ut tyska ett ord och en bild i taget. Missa inte att kolla in deras händelser som låter dig repetera din tyska vokabulär.

Spanskahowtospanish

Nu för tiden är det svårt att undvika gif-animationer; du vet de där rörliga och uppseendeväckande kommentarerna som dyker upp i konversationer på sociala medier. Erikas konto har valt att använda detta format för att lära ut spanska uttryck på ett roligt och modernt sätt.

Finskafinkingcap

Här publicerar finskläraren Emmi inlägg om talspråksuttryck, finsk grammatik och skillnaden i betydelse mellan olika ord. Emma betonar och tacklar utmaningarna i det finska språket med hjälp av praktiska exempel.

Även vi finns på Instagram under WordDive.

Lär dig språk

 

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.