Articles

Språkkunskaper tar dig vidare i karriären efter dina studier

september 9, 2019

Vill du utmärka dig på arbetsmarknaden efter dina studier? Har du alltid drömt om att kunna ett annat språk lika bra som ditt första språk? På Studentum.se har vi årligen 7000 besökare som alla är intresserade av att studera utomlands. Ett av de bästa sätten att lära sig ett språk är att åka utomlands, då du sätts i praktiska situationer där du behöver försöka göra dig förstådd. Dessutom hjälper det också i jobbsökandet efter studierna.

Det finns såklart olika sätt att lära sig ett nytt språk eller öva sina kunskaper i ett språk om du inte väljer att studera utomlands. Språkkurser, olika digitala verktyg för språkinlärning eller övning på egen hand kan ge dig utmärkta språkliga färdigheter att delta i en diskussion på ett främmande språk i vardagliga situationer.

Hur hjälper språkkunskaper mig att få ett jobb?

Det är lättare att få jobb om du har flera språk på ditt CV, men det är också lättare att få de roligare jobben! När en arbetsgivare ska anställa en ny person vill den veta att du är en person som kommer bidra med kompetens till arbetsplatsen. Att kunna flera språk är en bra kompetens som kan hjälpa dig att få mer varierade uppgifter samtidigt som det visar att du inte är rädd för att jobba hårt för att lära dig något nytt. Kanske är det just du som får översätta pressmeddelandet till engelska, eller intervjua en spansktalande person till en artikel?

Efterfrågan på språklärare och andra renodlade språkjobb ökar i takt med globalisering och migration. Språkkunskaper är också en förutsättning för hållbar utveckling på flera områden, till exempel ekonomi, jämställdhet och fred. Hållbar utveckling påverkar hela samhället, och språkkunskaper är en stor tillgång när gäller att söka jobb.

Jobba utomlands efter dina studier

Är du intresserad av att jobba utomlands är det såklart också jättebra att kunna prata flera språk. Många tror kanske att det bara gäller engelska, men det beror helt på var i världen du vill jobba och vilket jobb det är du söker. Det finns många spännande jobb där det krävs att du har andra språkkunskaper än engelska.

Källa: Språkstudion vid Stockholms universitet

Artikeln är ett gästinlägg skrivet av  Studentum.se – Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier. Studentum driver även AllaStudier.se. Titta in på någon av hemsidorna för att hitta din drömutbildning och tips på hur du kan nå dit!

 

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.