Articles

Så hinner du med språkstudierna

januari 5, 2016

Du köpte en språkkurs och kastade dig entusiastiskt in i dina studier. Men sen inträffade den där jobbiga arbetsveckan, och sen badrumsrenoveringen, och sen vaknade ditt barn med feber… Och mitt i allting kändes det nästintill omöjligt att hinna med språkstudierna. Låter det här bekant?

I det här nyhetsbrevet ger vi dig tips på hur du behåller din motivation och hittar tid till språkstudierna även under jäktiga veckor.

1. Sätt ett realistiskt mål

Om du sätter ett realistiskt mål får du mer energi när du når det. Eftersom det oftast är svårast att komma igång kan du i början satsa på bara en övning tre till sex gånger i veckan. Enkelt, eller hur? Skriv ut en motiverande bild och sätt upp den på kylskåpet för att påminna dig själv om ditt beslut.

2. Skaffa dig en supporter

På sidan ”Inställningar” kan du ställa in att din veckorapport ska skickas till en vän eller familjemedlem. Om en utomstående håller koll på våra framsteg brukar det öka motivationen. Se till att fira med din supporter varje gång du får ett certifikat eller gör färdigt en kurs.

3. Gör det till en vana

När du gör dina studier till en vana behöver du inte längre slösa energi på att bestämma dig för om du ska studera eller inte. Studierna blir som kvällens tandborstning – en självklarthet. När något går på rutin behöver man inte uppbåda självdisciplin för att göra det, vilket låter dig spendera de mentala resurserna på annat.

Vi har skapat tre inspirerande bilder som du kan skriva ut eller ladda ner och använda som skrivbordsbakgrund. Välj din favorit och bli motiverad!

motivation_1_SWE

Ladda ner: https://www.dropbox.com/s/7vy3151nvwf8jmb/motivation_1_SWE.jpg?dl=1

motivation_2_SWE

Ladda ner: https://www.dropbox.com/s/13cpdit4g4a6pgb/motivation_2_SWE.jpg?dl=1

motivation_3_SWE

Ladda ner: https://www.dropbox.com/s/n8uer39rl3hds87/motivation_3_SWE.jpg?dl=1

Du kanske även skulle gilla

1 kommentar

  • Svara Goitom Yohannes Tecle januari 6, 2016 kl. 10:57

    Tack för goda tipsen jag är glad med eran support jag ska förska att odnera min tid.

    Tack och good försättnig

  • Kommentera

    CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.