Articles

Trött på att glömma ord? Testa permanent inlärning!

november 2, 2018

Anledningen till att minnet och studierna går hand i hand är att hjärnan använder gammal kunskap för att bearbeta ny information. Och som du säkert vet är minnet uppdelat i två delar: korttidsminnet och långtidsminnet.

Korttidsminnet hanterar all ny information vår hjärna samlar på sig. Dock kan det enbart hålla kvar denna information i ungefär 10-25 sekunder. Dessutom har det en mycket begränsad kapacitet: de flesta av oss kan bara hålla 4-7 saker i minnet samtidigt.

Jämförelsevis skulle långtidsminnet kunna liknas vid ett närapå oändligt stort lagringsutrymme som kan tillgodose enorma mängder kunskap och erfarenheter. Faktum är att det går att minnas saker man har lagrat i långtidsminnet så länge man lever.

Vad detta innebär är att om du vill lära dig ett nytt språk på riktigt måste studieobjekten flyttas från korttidsminnet till långtidsminnet. Och det är precis därför som WordDive-metoden är baserad på permanent inlärning. När vokabulär, uttal och stavning lagras i långtidsminnet utsätter vi korttidsminnet för färre påfrestningar och gör det möjligt att använda det vi redan har lärt oss för att komma vidare i olika situationer.

Det är dessutom betydligt effektivare att lära sig saker på permanent bestående nivå än att repetera samma sak om och om igen – det ger bättre resultat och sparar dessutom tid.

Upprepning är nyckeln till att flytta något från korttidsminnet till långtidsminnet. När du studerar med WordDive sker permanent inlärning när du repeterar studieobjektet ett par gånger extra efter det att du har lärt dig det. På så sätt lämnar studieobjektet ett avtryck som varar i år framöver.

Minnet kan inte slitas ut – det kräver tvärtom konstant användning och övning. När du förbättrar minnet ges du även chansen att förbättra hjärnans bearbetningskraft, och ett av de bästa sätten att öva upp minnet är att lära sig ett nytt språk.

Kom igång med studierna idag!

 

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.