Articles

Bästa sättet att studera med WordDive

januari 23, 2017

Med WordDive kan du lära dig språk när och var du vill. WordDives effektiva funktioner och verktyg stödjer självständiga studier och hjälper dig uppnå resultat snabbt: visste du att du kan lära dig ett nytt språk på bara tre månader?

Särskilt de som är i början av sina studier kanske undrar hur man bäst studerar med WordDive. Vi har samlat fem tips som hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av dina WordDive-studier och därmed lära dig valfritt nytt språk ännu snabbare!

Tips 1: Glöm långa övningstillfällen

Med WordDive får du bättre resultat om du håller dig till flera korta övningstillfällen istället för färre men längre. En halvtimme varje dag är mycket bättre än två timmar två gånger i veckan. Hjärnans inlärnings- och minneskapacitet reduceras markant när du är stressad, så glöm inte att ta regelbundna pauser och vila. Stressa inte över studierna – med WordDive kommer du garanterat att lyckas!

Tips 2: Fastna inte om du inte kommer på svaret på en gång

När du stöter på en snårig övning och inte kan komma på svaret på en gång, tveka inte att utnyttja ledtrådarna. Med WordDive lär man sig med hjälp av både hörseln och synen, och att repetera övningen flera gånger gör bara att kopplingen mellan bilden och studieobjektet växer sig starkare i långtidsminnet. Titta, lyssna och repetera och gå sedan vidare.

Tips 3: Var modig och gissa

Om ett svar dyker upp i skallen, skriv in det i svarsfältet. Undvik onödig självkritik: det omedvetna spelar en viktig roll i inlärningsprocessen, så låt det springa fritt och skriv ner det du kommer att tänka på. Efter ett par repetitioner kommer du onekligen att ha lärt dig rätt svar!

Tips 4: Lär dig att tänka på det nya språket

Om du har problem med att förstå vad en bild hänvisar till kan du när som helst översätta studieobjektet till ditt modersmål. Vi rekommenderar dock att du bara trycker på ”Översätt” när det verkligen behövs. På så sätt lär du dig att tänka på det nya språket och utveckla dina språkkunskaper snabbare.

Tips 5: Lek och ha roligt

Visste du att man lär sig bättre när man har roligt? Var uppmärksam på hur många poäng du har tjänat, tävla mot dig själv och andra och dyk ner i spelupplevelsen. Du märker snart att övningsprocessen blir beroendeframkallande och att du lär dig nästan utan att du märker det.

PÅBÖRJA STUDIERNA IDAG

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.