Articles

Kundberättelse: Hannele

februari 16, 2018

”Jag fick ett presentkort på tre månaders studietid med WordDive i julklapp av min bror. Jag valde att läsa tyska – det brukade vara mitt favoritspråk i skolan, men jag har egentligen inte använt det sedan dess.

Jag har använt WordDive i lite mer än en månad och har under den tiden läst klart sju kurser och lärt mig över 700 permanenta studieobjekt.

Studierna med WordDive har varit lätta och extremt beroendeframkallande. Övningarna går ut på att man antingen väljer eller skriver in rätt svar baserat på en bild som representerar studieobjektet. I grammatikkurserna får man fylla i luckor med till exempel korrekt verbform.

Kombinationen av bilder, ord, ljud och exempelmeningar fungerar förvånansvärt bra. Inlärningsprocessen är baserad på att man skapar associationer, och bilderna är en väsentlig del av det. Exemplen på hur orden och meningarna uttalas, inspelade av modersmålstalare, är en annan sak som programmet gör väldigt bra. Jag skulle verkligen vilja bjuda röstskådespelarna på öl på något Gasthaus någonstans, de är fantastiska! De tar språket till en annan nivå.

Prost!

När man lyssnar på exemplen och läser dem högt för sig själv får det egna uttalet och betoningen en skjuts framåt. Genom att använda två sinnen (syn och hörsel) samtidigt som man uttalar orden högt effektiviserar man inlärningsprocessen – det är ett vetenskapligt etablerat faktum.

AI-programmet håller koll på ens framsteg och ger förslag beroende på hur man utvecklas. Om den upptäcker att man har läst en kurs (för) länge en dag kan den till exempel föreslå att man tar en paus eller fortsätter med en annan kurs.

Tack vare WordDive hör jag tyskan klart och tydligt i mitt huvud idag – och resan programmet har tagit mig på har fått mig att vakna upp!”

Hannele

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.