Articles

Aino: jag vill nå toppen!

december 15, 2015

Jag stötte först på WordDive i samband med att jag letade efter en engelskkurs åt min dotter som går på gymnasiet. När jag läste på om programmet insåg jag att jag kunde använda det själv.

Jag har alltid varit mer matematik- än språkinriktad. Jag utexaminerades från Tekniska Högskolan TKK och jobbar idag som forskare inom digitala tjänster. Jag använder engelskan varje dag på jobbet. Alla rapporter skrivs till exempel på engelska. Det var därför jag inte hade tänkt på att jag kunde läsa en kurs i engelska, men nu är jag helt fast.

5c91db1b-5660-4c93-aa37-30eef705c7d9Fastän jag använder engelskan ofta finns det luckor i min vokabulär och ibland måste jag söka efter ord när jag konverserar.

Jag började studera med WordDive i början av semestern. Jag fick till och med min dotter att bli entusiastisk. Idag är jag på den näst högsta nivån (B2.2), men jag vill nå den högsta (C1)! WordDive är beroendeframkallande och orden fastnar i huvudet på en. Som digitaliseringsforskare kan jag intyga att WordDive är ett utmärkt exempel på spelifiering eftersom motivationen kommer utifrån: dvs. viljan att förbättra sina språkkunskaper. Jag skulle kunna jämföra det med Super Mario, men det lär inte nödvändigtvis barn någonting de har nytta av i vardagen.

Jag planerar att fortsätta tills jag har gjort färdigt alla kurserna. I skolan fick jag slita hårt och jag var ändå inte bra på språk. Men titta på mig nu! Ibland skrattar jag åt hur besatt jag är av att ta mig till toppen. Jag är vanligtvis inte särskilt intresserad av onlinespel. Det är dock trevligare att gå på möten nu när jag kan uttrycka mig på rätt sätt. Det är toppen att inte längre stå svarslös när jag pratar med kollegor och samarbetspartners.

Min dotter har också tagit till sig WordDive och hoppas att vokabulären från skolböckerna ska läggas till i programmet. Hon säger att det är svårt att memorera ord utan WordDive.

Aino Mensonen

Du kanske även skulle gilla

2 Kommentarer

 • Svara safiyo december 24, 2015 kl. 20:15

  Tack, för att ni skickade till mig
  och jag happas att ni förseter att skicka.
  dom där läxorna som ni skickarde är det bra!

 • Svara safiyo december 24, 2015 kl. 20:17

  Tack, för att ni skickade till mig
  och jag happas att ni förseter att skicka.
  dom där läxorna som ni skickade är det bra!

 • Kommentera

  CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.