Articles

Håll sinnet skarpt oavsett ålder

februari 27, 2017

Språkkunskaper är lönsamt för både professionellt och privat bruk och med WordDive blir det dessutom kul att förbättra dem. Men visste du att även hjärnan mår bra av att läsa språk?

Motionera hjärnan – det är värt det!

I motsats till vad många tror kan hjärnan fortfarande bilda nya hjärnceller även i avancerade åldrar. Detta innebär att vi kan lära oss nya saker och förbättra vårt minne oavsett hur gamla vi är. Vid sidan om regelbunden fysisk träning och en hälsosam diet har studier visat att hjärnmotion och minnesövningar till och med kan förebygga demens.

För att initiera produktionen av nya neuroner krävs det dock att vi använder vår hjärna aktivt. Att lära sig ett nytt språk är ett bra exempel på hur du kan träna upp dina kognitiva funktioner – utöver ett skarpt sinne får du ju även förbättrade språkkunskaper, och det kan ju aldrig vara fel!

Lär dig ett nytt språk oavsett ålder

WordDive har användare från alla åldergrupper. Vår översikt över den genomsnittliga studietakten hos WordDive-användare visar att unga vuxna lär sig snabbast, men faktum är att resultaten är bra även i äldre grupper. Eftersom WordDive anpassar inlärningstakten efter varje individuell användare spelar det ingen roll hur gammal du är – alla kan lära sig språk tillsammans med WordDive.

Läs mer om våra äldre användares erfarenheter och börja motionera din egen hjärna redan idag.

MOTIONERA HJÄRNAN

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.