Articles

Grill- och picknicktraditioner världen runt

juli 13, 2018

Vi finnar gillar att grilla. Kolgrillarna börjar dyka upp i våra trädgårdar i samma stund man ser vårens första solstrålar snudda vid gräset. Från och med senast midsommar fylls sommarluften av doften av grillade delikatesser närmast dagligen. Men vilka grilltraditioner har man i andra länder? Vi har tagit reda på några intressanta grill- och picknicktraditioner från olika delar av världen. Läs vidare och se hur många du känner igen!

USA:s självständighetsdag (4 juli)

Amerikanerna firar sin självständighetsdag i juli och särskilt i södra USA är grillen en väsentlig del av festligheterna. Vanan att grilla mat den 4 juli är en gammal tradition från tiden då USA:s konstitution etablerades. Efter revolutionen firade man självständigheten genom att delta i gemensamma måltider som ofta, särskilt i södern, eskalerade till enorma offentliga grillfester. Även andra sommarhelger som Memorial Day och Labor Day anses erbjuda en utmärkt chans att ta fram grillen. För den riktiga gormanden finns det till och med möjlighet att tävlingsäta!

Japansk Hanami

Japanerna, å andra sidan, fyller landets parker i samband med att körsbärsträden blommar, då detta anses vara ett tecken på att våren är kommen. Den stora picknickfesten Hanami (ung. att beskåda blommor) är en av de viktigaste högtiderna i Japan. Japanerna samlas runt picknickfilten för att avnjuta god mat, sake och blommornas skönhet.

Jul i Argentina

Medan många drömmer om en vit jul hoppas de flesta argentinare på bra picknick-väder. I Argentina firar man ofta jul utomhus i form av en jul-picknick då man äter grillade delikatesser på stranden eller i folks trädgårdar.

Australiensiska picknick-dagen

I Australien har man till och med en dag avsedd enbart för picknickar. I Nordterritoriet i Australien räknas den första måndagen i augusti som en helgdag då familjer får en långhelg att tillbringa tillsammans med nära och kära.

Fastän traditionerna kan se annorlunda ut från land till land är poängen med en grillkväll eller picknick densamma: chansen att få avnjuta gott sällskap, god mat, ett bra humör och kanske en och annan bubblande drink.

Cheers!
Kippis!
Salud!
Santé!
Cin cin!
Prost!
Skål!

LÄR DIG SPRÅK MED WORDDIVE

 

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.