Artikkelit

Parhaat grilli- ja piknikperinteet ympäri maailmaa

Heinäkuu 13, 2018

Suomalaiset ovat kovaa grillikansaa. Monelle pihalle tupsahtaa pallogrilli heti kun kevään ensimmäiset auringonsäteet osuvat terassille, ja kesällä grilliherkkujen huumaava tuoksu täyttää naapurustot. Mutta millaisia grillaajia muissa maissa on? Selvitimme erilaisia grilli- ja piknikperinteitä maailman eri kolkissa. Kenties osa niistä onkin sinulle jo ennestään tuttuja!

Amerikkalaisten 4. heinäkuuta

Amerikkalaiset viettävät itsenäisyyspäivää heinäkuussa, ja etenkin eteläisissä osavaltioissa grillaus on oleellinen osa juhlintaa. Kyseessä on vanha perinne, jonka juuret ulottuvat aina maan perustamiseen saakka. Amerikan vallankumouksen jälkeen itsenäisyyttä nimittäin juhlittiin julkisilla illallisilla, jotka kasvoivat etelässä suuriksi grillijuhliksi. Myös muita kesän juhlapäiviä (Memorial Day, Labor Day) pidetään hyvänä syynä piknikeille ja grillaamiselle. Parhaat syömärit voivat halutessaan ottaa osaa myös syömiskilpailuihin.

Japanilaisten hanami

Japanilaiset puolestaan valloittavat puistot kirsikkapuiden kukkiessa, jota pidetään maassa kevään alkamisen merkkinä. Hanami kuuluukin Japanin merkittävimpiin vuotuisiin kansanjuhliin. Silloin ihmiset kokoontuvat sankoin joukoin piknik-peitteiden päälle hyvän ruuan ja juoman seuraan nauttimaan kukkaloistosta.

Argentiinalainen joulu

Monien unelmoidessa valkoisesta joulusta argentiinalaiset toivovat hyviä piknik-kelejä. Maassa joulun juhlinta tapahtuu perinteikkäästi ulkona joulupiknikin muodossa, jolloin nautiskellaan rannalla tai kotiterassilla grilliherkkuja.

Australialaisten piknik-päivä

Australiassa on jopa kansallinen vapaa pyhitetty nimenomaan piknikille! Elokuun ensimmäinen maanantai on vapaapäivä, jonka ansiosta perheet saavat pyhittää pitkän viikonlopun hauskaan yhdessäoloon.

Vaikka eri maiden perinteet eroavat toisistaan, on niiden ydin kuitenkin sama: hyvä seura, ulkoilmasta nauttiminen, kuplivan kilistely ja maittava ruoka ovat jutun juju.

Kippis!
Cheers!
Salud!
Santé!
Cin cin!
Prost!
Skål!

WordDiven kielikurssit

 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.