Articles

Tre steg till permanent inlärning

december 8, 2015

När du studerar med WordDive lär du dig dig språk med hjälp av studieobjekt. Ta till exempel ordet äpple – det representerar kärnan i ett studieobjekt. Med WordDive får du självklart lära dig att uttala och stava ordet ”äpple”, men du får även lära dig vad det betyder och hur det kan sättas i ett sammanhang genom att läsa och lyssna på exempelmeningen.

I samband med att du lär dig ett studieobjekt går du igenom olika faser. Vi kallar dessa faser för de tre inlärningsnivåerna.

65cfb3be-5c6f-4f97-a465-6f5bf1d780efPåbörjade

Påbörjade studieobjekt omfattar ord som du precis har börjat lära dig.

Du kanske känner igen att du har sett ett ord i en text, men är inte säker på vad det betyder.

 

 

f23caa3c-c3de-4420-b61a-e9b8eab3e78bÖvade

Övade studieobjekt är objekt du kunde förra gången men som kräver mer repetition för att du ska lära dig dem permanent.

Du kanske känner igen ett ord och förstår på ett ungefär vad det betyder om du ser det i ett sammanhang, men du måste stanna upp och tänka innan du kan använda det själv.

 

 

4da1003d-46cb-4107-bd1a-c83dedb66ddePermanent inlärda

Permanent inlärda studieobjekt är objekt som du kan använda lätt själv.

Du kan till exempel besvara en fråga snabbt utan att behöva leta efter orden. Det går smidigt och lätt att använda språket.

 

 

 

Från påbörjade till permanent inlärda

Hos WordDive får du öva på varje studieobjekt tills du kan det permanent. Hur lång tid detta tar varierar från studieobjekt till studieobjekt – samt från person till person – eftersom programmet anpassar sig efter din individuella studietakt.

För att ett studieobjekt ska räknas som ”permanent inlärt” måste du ha givit rätt svar vid flera olika tillfällen och dagar. Du måste ha studerat studieobjektet i flera dagar eftersom ditt arbetsminne rensas när du sover.

När ett studieobjekt väl har fastnat kan du använda det utan att behöva tänka efter och ditt arbetsminne har fria händer att fokusera på konversationen och personen du pratar med.

Programmet har optimerats för att du fortfarande ska kunna 80 % av permanent inlärda studieobjekt efter ett år, även utan regelbunden repetition. Dock är det ju alltid en bra idé att använda det nya språket aktivt och kontinuerligt!

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.