Articles

Lär dig språk med hjälp av musik

juli 2, 2018

Som ni säkert vet lär man sig bäst när man har roligt. Därför är det logiskt att inkludera flera olika metoder i sin studierutin – däribland metoder som involverar musik.

Låttexter erbjuder ett utmärkt studietillfälle eftersom musik hjälper en att behålla motivationen samtidigt som en medryckande melodi gör det lättare att memorera orden.

När man studerar med musik är det första steget att välja rätt låtar. Med tanke på hur ofta man kommer att lyssna på dem är det viktigt att välja låtar som man verkligen, verkligen tycker om. När man lyssnar på låtar man tycker om känns det även mer naturligt att börja sjunga med, vilket ofta leder till en vilja att lära sig texten.

Börja med att bara lyssna och njuta. Det finns gott om tid att lära sig texten. När man väl har bekantat sig med låten och känner sig redo att ta sig an innebörden, leta upp låttexten online. YouTube har massvis med musikvideor som inkluderar låttexter så att man kan följa med i texten under tiden. Det går även att hitta originella musikvideor med låttexter på sidor som LyricsTraining, där man kan fylla i luckor i texten samtidigt som man lyssnar samt sjunga karaoke till sina favoriter.

Till en början kan det kännas klurigt att lära sig texten – särskilt om den innehåller många nya ord – men om man delar upp den i mindre delar och lär sig en del i taget brukar det släppa. Ett tips är att börja med refrängen: den upprepas ofta och har vanligtvis en medryckande melodi som är lättare att memorera.

När man använder musik i språkinlärningen är det allra viktigaste att fokusera på repetering. I kombination med en melodi man tycker om blir det en väldigt effektiv studiemetod. Melodin gör det lättare att lära sig nya ord – även ord som annars skulle te sig komplicerade och svåra.

Det bästa sättet att lära sig nya låtar är att sjunga med. Släpp lös din inre karaokestjärna och underhåll rumskompisarna, grannarna och familjemedlemmarna med din vackra sångröst. Eller om du föredrar att hålla det privat går det alltid bra att sjunga i duschen!

WORDDIVES KURSUTBUD

 

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.