Articles

Vill du snabba på dina språkstudier? Så här gör du!

oktober 12, 2015

Känner du ibland att din resultatkurva inte rör sig lika snabbt uppåt som du skulle vilja och att det känns svårt att göra framsteg? Här kommer några tips på hur du kan snabba på din inlärning och ta dina språkkunskaper till nästa nivå.

9cae59a4-19d1-4a11-87f4-2a30a9eed8b6

1. Gå vidare i relativt snabb takt
Goda språkkunskaper kräver automatisering. Om du vill bli flytande i ett nytt språk måste du lära dig alla grundläggande ord och grammatiska konstruktioner så väl att du inte behöver tänka på dem varje gång du ska använda dem.

För att man i sin tur ska uppnå automatisering krävs repetition. Du behöver inte jäkta, men när en ny övning blir tillgänglig är det bättre att inte tillbringa för mycket tid med att få den perfekt på första försöket. Om du inte vet och inte kan gissa, klicka på ”Översätt”, ”Lyssna” eller ”Försök”.

download2. Studera ofta
När vi sover töms vårt arbetsminne. När du sätter dig ner med studierna igen nästa dag inhämtas alla svar från ditt långtidsminne. Detta är en av indikatorerna som WordDive använder för att mäta dina framsteg.

Vi rekommenderar korta studietillfällen och ordentliga raster. Försök att studera varje dag eller till och med flera gånger per dag.

3. Lyssna bara när det behövs
Om du lyssnar på svaret först tror WordDive att du använde ditt arbetsminne och svarade baserat på vad du just hörde. Däremot är det bättre att lyssna än att lämna svarsfältet tomt i det fall du verkligen inte kan svaret.

4. Fokusera
WordDive mäter hur snabbt du lär dig. Om du gör andra saker samtidigt som du pluggar, till exempel kollar på TV eller chattar med en kompis, kommer programmet att tro att du lär dig långsammare än vad du faktiskt gör. Försök därför att fokusera enbart på det aktuella språket under dina studietillfällen.

5. Byt kurs då och då
WordDive rekommenderar att du byter kurs när repetitionerna inte längre känns effektiva. Om WordDive rekommenderar att du byter kurs och du fortfarande har energi kvar, byt kurs. Du kan lätt återgå till den första kursen dagen därpå.

Dyk ner i språk!

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.