Articles

Vad händer om du svarar nästan rätt?

maj 9, 2016

Vi lär oss språk genom att göra misstag och justera våra svar, och innan du kan ett ord på riktigt är det sannolikt att du bara kommer ihåg delar av det. Därför ger WordDive poäng även när ditt svar inte når hela vägen fram.

När du har skrivit in ditt svar ser du en svarsikon i fönstret som poppar upp. Den här ikonen talar om för dig hur väl du kan studieobjektet du övar på. Totalt sett finns det fem olika svarsikoner:

wrong_answer

 

Fel svar. Du lyckades inte svara rätt eller nästan rätt den här gången och fick därför inga poäng, men oroa dig inte – WordDive kommer att se till att du övar på studieobjektet tills dess att du kan det permanent.

good_try

 

Bra försök. Ditt svar var fortfarande inte helt rätt, eller så passade det i sammanhanget men var inte exakt det vi letade efter. Du har dock förbättrat dina kunskaper och fick därför några poäng. Rätt svar visas omedelbart för att se till att det fastnar i minnet.

Correct_by_listening

 

Korrekt genom att lyssna. Du lyckades pricka in rätt eller nästan rätt svar efter att du hade lyssnat på hur det uttalades och fick därför några poäng. Bra jobbat! Du skulle dock behöva öva lite mer på studieobjektet för att se till att det fastnar i långtidsminnet.

Almost_correct

 

Nästan korrekt. Du kan antagligen redan det här studieobjektet, men råkade glömma en accent, stor bokstav eller andra små men viktiga detaljer. Du får nästan alla rätt och efter ännu ett par omgångar kommer det här ordet att sitta där det ska.

Fully_correct

 

Helt korrekt. Du prickade helt rätt och fick fulla poäng. Grattis! Vid behov kommer studieobjektet att repeteras ett par gånger till för att garantera att det sitter säkert förankrat i ditt långtidsminne.

 

Som du ser erbjuder svarsikonerna intressant information om din språkutveckling och är definitivt värda att hålla kolla på. Kom ihåg att när du har prickat helt rätt dröjer det inte länge innan studieobjektet har slagit rot i långtidsminnet, vilket betyder att du närmar dig den permanenta nivån. Du kan läsa mer om detta på vår hjälpsida.

TREVLIGA STUDIER!

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.