Articles

Enkla fraser som hjälper dig prata engelska

mars 27, 2020

Småprat är en del av vårt dagliga liv. Det är ett sätt att bryta isen i sociala sammanhang, det lättar upp stämningen och ersätter tystnader.

I början kan det verka svårt att kallprata med någon man inte känner. Det är dock ett knep som faktiskt alla kan lära sig använda – även på främmande språk! Här har vi samlat några fraser som hjälper dig att hålla en konversation på engelska.

I’m so pleased to meet you (Det är väldigt trevligt att träffa dig) – Inleder en konversation med någon man inte känner.

I’ve heard so much about you (Jag har hört väldigt mycket om dig) – När man träffar någon för första gången, men har hört talas om personen tidigare.

Long time no see! (Det var inte igår!) – När man stöter på någon man inte har sett på länge.

What brings you here? (Hur kommer det sig att du är här?) – Kan användas med både vänner och främlingar. Inleder konversationen på ett smidigt sätt.

I was wondering if (Jag undrade om…) – När man behöver inleda en känslig konversation eller be om något.

Sorry to bother you (Förlåt att jag stör) – Öppningsfras som kan användas med i princip vem som helst, till och med när man ber en främling på gatan om hjälp.

What have you been up to lately? (Vad har du haft för dig på sistone?) – Bra alternativ till: ”Hur mår du?”

Can’t argue with that (Det har du rätt i) – När man håller med om något personen säger.

Good for you! (Grattis! / Det var kul att höra) – Om någon är stolt över något de har gjort.

You’ve got to be kidding me! (Du måste skämta!) – Är du förvånad eller chockad över något du har fått höra? Så här uttrycker du det.

That’s a good question. (Det var en bra fråga.) – Om man behöver lite mer betänketid innan man svarar, men inte vill vara helt tyst.

Just bear with me for a moment… (Ett ögonblick bara…) – Om situationen är hektisk och man inte kan fokusera på alla samtidigt kan man be någon ha tålamod och vänta lite.

We’ll catch up later! (Vi hörs senare!) – Kan sägas till en kompis om man redan är på väg att lämna konversationen, särskilt om man inte hade tid att delta i den på riktigt.

It’s time for me to head out. (Det är dags att jag beger mig.) – Artigt sätt att avsluta konversationen på.

Nu är det bara att springa iväg och öva, öva, öva så ska du se att du snart är fantastisk på kallprat!

Lär dig engelska

 

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.