Artikkelit

WordDive-metodi on paljon muutakin kuin sanojen opettelua

Marraskuu 20, 2015

Ne, jotka eivät vielä tiedä, kuinka WordDive toimii, ovat usein hämmentyneitä: “Onko tämä vain joku uusi tapa opetella sanoja?” Kyllä, se on osittain totta – WordDivella opit paljon uusia sanoja. Mutta myös paljon muuta!

WordDive on paljon muutakin kuin uusien sanojen opettelua. WordDive-metodin avulla opit ihan oikeasti käyttämään opiskelemaasi kieltä työ- ja arkielämän tilanteissa.

1 opittava asia sisältää keskimäärin 10 sanaa
(vastaus, kuvaus, synonyymit ja esimerkkilause)

Kun 200 pysyvästi opitulla asialla saavutat tason Selviytyjä (A2), sinulla on itse asiassa jo 2000 sanan (osittain passiivinen) sanavarasto. Tämä tarkoittaa, että selviydyt hienosti jo turistimatkasta. Onneksi olkoon!

Salaisuus piilee esimerkkilauseissa

53bd008a-1012-442e-ac1a-2914c57ecb5f

Yksittäisten sanojen ja merkitysten ulkoa opettelu ei ole hedelmällinen tapa opiskella uutta kieltä. Aivotutkimuksen ansiosta tiedämme, että muistamme asioita kontekstiin yhdistettyinä, emme irrallisina tiedonkappaleina.

Ilman kontekstia – sanan ympärillä olevaa asiayhteyttä – on erittäin vaikea muistaa yksittäisiä sanoja. WordDiven esimerkkilauseet tarjoavat kontekstin. Mutta ei siinä kaikki: ne sisältävät myös paljon hyödyllisiä ilmauksia sekä juuri sinun tasoosi sopivia kielioppirakenteita.

Kielen opiskelu WordDivella ei ole sama asia kuin kielen opiskelu oppikirjasta tai sanakirjasta. Lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi kuulet ääntämisen ja näet kuvan, joka luo opittavasta asiasta erittäin vahvan mielikuvan.

Tärkeää: toista esimerkkilause ääneen

Älä unohda toistaa esimerkkilausetta ääneen. Ääneen toistaminen auttaa sinua sekä oppimaan ääntämisen että vahvistamaan opittavasta asiasta luotavaa muistijälkeä.

Tehokkaan kielen oppimisen avain on useiden aistien käyttö. Juuri tämän takia WordDive toimii niin hyvin: aivosi ovat halukkaampia säilyttämään oppimasi asiat, koska et ole yrittänyt pänttäämällä pakottaa niitä muistiisi.

Saatat pitää myös näistä

2 Kommentit

 • Reply Terhi Maaliskuu 10, 2018 at 10:02

  Tämä on erittäin tärkeää, että oikeesti toistaa ne esimerkki lauseet. Sen eron huomasi heti kouluruotsissa näin opiskelijana. Helpottaa ja ennen kaikkea sujuvoittaa ruotsin lukemista ja ääntämistä. Jos haluaa saada WordDivesta kaiken irti, ei auta, että bussissa hiljaa naputtelee kirjaimet paikoilleen vaikka onhan siitäkin jotakin hyötyä.

  • Reply Iida Uuppo Maaliskuu 13, 2018 at 08:50

   Hei Terhi,

   Kiitos viestistäsi.

   Olet aivan oikeassa, että oppiminen tehostuu, kun esimerkkilauseet toistaa ääneen. Tällöin useampi aisti aktivoituu, ja WordDive-metodi toteutuu paremmin.

   Mukavia opintoja!

   Terveisin,
   Iida / WordDive-tiimi

  Kommentoi

  CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.