Uutiskirjeet

Uutuus: kolme suomen sijamuotoa opettava kielioppikurssi

Joulukuu 4, 2014

Tällä viikolla WordDive julkaisi ensimmäisen suomen kielioppikurssinsa. Kurssilla haluttiin vastata WordDiven käyttäjien tarpeeseen: suomen opiskelijoille ei ollut vielä tarjolla varsinaista kielioppikurssia, vaan kielioppi on muiden WordDiven kurssien tapaan opetettu esimerkkilauseiden kautta. Lisäksi sijamuodot ovat suomen kielessä keskeisiä, mutta monille suomea toisena tai vieraana kielenä opiskeleville erityisen hankalia.

suomen_kielen_kurssi

 

 

 

 

 

Kurssi keskittyy kolmen suomen kielen sijamuodon opettamiseen. Sen sijaan, että kurssilla yritettäisiin opettaa kaikki 15 sijamuotoamme ja samalla hukutettaisiin opiskelijat kielioppitulvaan, opetettaviksi valittiin vain nominatiivi, genetiivi ja partitiivi.

– Nämä muodot on tärkeä oppia, koska ne esiintyvät kielessä jo ihan alkeistasolla. Toisaalta myös vielä hyvin kokeneillakin kielenoppijoilla tulee niiden käytössä virheitä esimerkiksi objektin yhteydessä, toteaa suomen opettaja Meri Luttinen.

Merin mukaan näitä sijamuotoja opeteltaessa ollaan suomen kielen oppimisen perusteiden äärellä.

– Jotta osaa muodostaa nominatiivin, genetiivin ja partitiivin, täytyy samalla oppia, että usein sanoilla on kaikissa noissa sijamuodoissa eri vartalo ja että astevaihtelu vaikuttaa vartaloon. Näiden muotojen pohjalta on sitten helpompi opetella muitakin sijamuotoja.

Nominatiivia, genetiiviä ja partitiivia on joka lausetyypissä, ja niillä on keskenään eri merkitys. Tilanteet ovat erilaisia, kun omenan söi Pekka, omena söi Pekan tai Pekka söi omenaa.

Suomen kielen kielioppikurssi sisältää yli 300 opittavaa asiaa, joten kurssin parissa riittää puuhaa innokkaimmallekin opiskelijalle.

Lue lisää suomen kursseistamme!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.