Newsletters Uutiskirjeet

Päivitetty Suomea maahanmuuttajille -kurssipaketti nyt myös mobiilissa!

Toukokuu 16, 2016

Finnish_for_immigrantsWordDive lahjoitti viime syksynä turvapaikanhakijoiden käyttöön ilmaisen suomen kielen kurssipaketin. Olemme vilpittömän iloisia kurssipaketista saamastamme palautteesta, ja olemmekin nyt kehittäneet sitä yhä paremmin vastaamaan maahantulijoiden kieltenopetuksen konkreettisia tarpeita.

Päivitetty Suomea maahanmuuttajille -kurssipaketti keskittyy entistä tehokkaammin kaikkein keskeisempään sanastoon ja ilmaisuihin, joita tarvitaan tavallisessa arjessa selviytymiseen. Opiskelija pystyy hyödyntämään oppimaansa jokapäiväisissä käytännön tilanteissa heti alusta alkaen ja saa näin motivaatiota kehittää suomen kielen taitoaan edelleen.

Kurssipaketti koostuu nyt kahdesta kurssista: Verbien preesenstaivutus -kurssissa harjoitellaan yleisimpien verbien taivutusta preesensissä. Arkipäivän sanoja ja lauseita -kurssi on rakennettu WordDiven suomen kielen alkeiskurssien pohjalta, mutta siihen on lisätty myös aivan uutta sisältöä niin, että kokonaisuus tarjoaa mahdollisimman tehokkaan ja monipuolisen johdannon kielen perusteisiin. Kurssi sisältää seuraavat aiheet:

Comprehensive_Finnish_pagacke1. Tärkeitä sanoja ja ilmauksia
2. Koti, koulu ja työ
3. Perhe
4. Lääkärissä
5. Aika
6. Sää
7. Värit ja vaatteet
8. Tekemistä
9. Ostoksilla
10. Liikkeellä

Kurssi seuraa sisällöllisesti Suomen Punaisen Ristin koordinoiman SKYOPE-hankkeen opintotoiminnan suunnitelmaa: aihealueet 1–5 vastaavat ohjelman Startti 1 -kurssia ja aihealueet 6–10 kurssia Startti 2. WordDivea on näin entistä helpompi käyttää täydentämään vastaanottokeskuksissa annettavaa muuta kieltenopetusta.

Kurssipaketissa riittää opiskeltavaa noin 10–40 tunniksi ja käännöskieliä on useita, muun muassa englanti, venäjä ja kiina. Ilmainen kurssipaketti on käytettävissä kolmen kuukauden ajan, eikä sen aktivointi vaadi luottokorttia tai muitakaan sitoumuksia.

Kurssipaketin saa veloituksetta käyttöön rekisteröitymällä osoitteessa www.worddive.com/abc.

Mobiilisovellus helpottamaan opiskelua!

Koska moni käyttää WordDivea puhelimellaan, olemme lisäksi parantaneet kurssipaketin käytettävyyttä julkaisemalla erityisesti sitä varten suunnitellun mobiilisovelluksen. Ilmainen sovellus on WordDiven tavallista mobiilisovellusta helppokäyttöisempi, jotta harjoittelu onnistuu vaivatta teknisistä taidoista riippumatta. Esimerkiksi kirjautumisprosessista on tehty mahdollisimman yksinkertainen ja painikkeiden tekstejä on korvattu kuvilla.

Mobiilisovellus on aluksi saatavissa vain Beta-versiona Android-laitteille ja sen voi ladata mobiililaitteella ilmaisen kurssipaketin aktivoinnin yhteydessä kotisivuillamme. Myöhemmin sovelluksen saa myös Googlen Play -kaupasta.

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.