Artikkelit

Opi kieliä sosiaalisen median avulla

Lokakuu 12, 2018

Suurin osa meistä viettää päivittäin tunteja ruudun ääressä. Vaikka lukisimme vain uutisia puhelimen näytöltä, selailisimme hieman Facebookia tai katselisimme Netflixistä pari jaksoa lempiohjelmaamme, ruutuaikaa kertyy viikossa hurjia määriä. Suuren osan tästä ajasta haukkaa sosiaalinen media, mutta onneksi sitä on mahdollista myös käyttää hyödyksi.

Moni sosiaalisen median palvelu toimii globaalisti ympäri maailmaa, joten niiden uutis- ja kuvavirrat, keskusteluryhmät ja kommenttikentät tarjoavat upean mahdollisuuden oppia ja käyttää vieraita kieliä.

Lisäksi somessa riittävät lyhyet, yksinkertaiset lauseet, eikä pienistä virheistä yleensä välitetä.

Keskusteluryhmät

Facebookissa on monia eri ryhmiä, joissa keskitytään pelkästään kielten oppimiseen. Ryhmiin pääsee helposti mukaan, ja kommentoimiseen on matala kynnys, sillä ryhmän kaikki jäsenet ovat vasta opettelemassa kieltä.

Videot, vlogit ja blogit

YouTube on yksi näppärimmistä tavoista kohentaa kielitaitoa, sillä se on pullollaan mielenkiintoisia videoita ja dokumentteja. Sinun ei tarvitse katsoa pelkästään kielenoppimiseen tarkoitettuja videoita, sillä meikkitutoriaalit, askarteluvideot ja NHL-pelikoosteet kehittävät kuullun ymmärtämistäsi yhtä lailla.

Voit lukea ja kuunnella sinua kiinnostavia blogeja ja vlogeja eri puolilta maailmaa, ja vahvistaa samalla sanavarastoasi. Tiesitkö muuten, että voit lukea tätä WordDiven blogia suomen lisäksi kolmella muullakin kielellä: englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi!

Seuraa ja kommentoi!

Oli käytössäsi mikä sosiaalinen media tahansa, sinulla on lähes aina mahdollisuus seurata muita ihmisiä. Jos opiskelet siis esimerkiksi ranskaa, miksi et alkaisi seurata ranskalaisen lempijalkapalloilijasi Instagram-tiliä? Kysy rohkeasti kysymyksiä, kommentoi kuvia ja selaile, mitä muut ovat kirjoittaneet. Opit nopeasti, kuinka vieraalla kielellä reagoidaan vauvauutisiin, toivotetaan hyvää syntymäpäivää tai ilmaistaan mielipidettä.

Opi kieliä

 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.