Artikkelit

Kielten oppimisen neljä kulmakiveä, osa 3: Kirjoittaminen

Helmikuu 13, 2018

Kielen opiskelun tavoitteena on, että pystyt sekä ymmärtämään kieltä että tuottamaan sitä itse kirjoittamalla ja puhumalla. Blogisarjamme kolmannessa osassa keskitymme kielen tuottamisen harjoitteluun kirjoittamalla.

Vaikka kannustan ehdottomasti harjoittelemaan kielen tuottamista myös puhumalla jo heti alusta lähtien, kynnys siihen voi olla monelle liian korkea. Kirjoittaminen saattaa tuntua turvallisemmalta vaihtoehdolta, ja se on ihan okei.

Itse asiassa voi olla erittäin hyvä idea kirjoittaa valmiiksi muutama yksinkertainen käsikirjoitus, joiden avulla voit harjoitella suullisia keskustelutilanteita varten. Tästä aiheesta lisää blogisarjan seuraavassa postauksessa, joka keskittyy puhumisen harjoitteluun.

Lyhyiden tekstien kirjoittaminen on paras tapa päästä näkemään oman työn tulokset ihan käytännössä. Saat onnistumisen kokemuksia, kun huomaat, että osaat laittaa sanoja peräkkäin – mahdollisesti vielä oikeassa muodossa ja järjestyksessä – ja näin muodostaa niistä haluamiasi viestejä.

Netistä löytyy useita valmiita malleja, joita voit käyttää vaikkapa sähköpostin tai työhakemuksen pohjana. Laadimme sinulle yhden mallin, jota voit käyttää apuna kohteliaan englanninkielisen sähköpostin kirjoittamisessa:

Tervehdys

Dear Sir / Dear Madam

To whom it may concern

Hyödyllisiä ilmauksia

I am writing to…

Thank you for your email regarding the…

Could you please let me know if…

I am afraid I will not be able to…

I am glad to inform that…

Lopetus

Please find attached the file you requested.

Let me know if there is anything else…

I look forward to hearing from you.

Sincerely (muodollisempi) // Best regards (vähemmän muodollinen)

Voit etsiä netistä vastaavia malleja myös muilla kielillä. Netistä löydät myös useita palveluja, joissa voit pyytää opiskelemasi kielen syntyperäisiä puhujia tarkistamaan ja korjaamaan tekstejäsi.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan myös Grammarlya, jonka selaimeen asennettava lisäosa huomaa ja ehdottaa korjauksia virheisiin, joita teet kirjoittaessasi esimerkiksi sähköpostia. Voit halutessasi myös ladata Grammarlyyn koneella kirjoittamiasi dokumentteja ja antaa ohjelman tarkistaa tekstisi.

Aloita uuden kielen oppiminen

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.