Artikkelit

Kielten oppiminen kiireisen arjen keskellä – näin se onnistuu!

Marraskuu 28, 2017

Tiedämme, että elämäsi on kiireistä.

Töissä on kiire, lapset on hoidettava tai harrastukset tuntuvat haukkaavan kaiken vapaa-ajan. On tiskit, pyykit, hammaslääkärit, autonpesut… tai se kirjakasa, joka odottaa lukijaa yöpöydällä. Miten voisit ikinä löytää aikaa kielten opiskelulle?

Kokosimme tähän postaukseen muutaman vinkin, joiden avulla voit löytää kielten oppimiselle aikaa myös keskellä kiireistä arkea.

Käytä hyväksi luppohetket

Ota tavaksi omistaa toistuvat luppohetket kielten oppimiselle. Säilytä kuulokkeita aina taskussasi tai laukussasi, niin olet valmis kielten opiskeluun missä ja milloin vain.

Jos opiskelet esimerkiksi ranskaa, 20 minuutin työmatkalla bussissa tai junassa ehdit tehdä pari WordDive-harjoitusta, kuunnella muutaman ranskankielisen kappaleen ja lukea ranskalaisen lempibloggaajasi uusimman postauksen.

Kun teet opiskelusta luppoaikoina rutiinin, sille ei tarvitse erikseen järjestää aikaa.

Opiskele silloin, kun olet virkeimmilläsi

Muistat sitä helpommin, mitä mukavampaa sinulla oli oppiessasi. Sovita päivän harjoitus sellaiseen aikaan, kun olet virkeä ja innostunut. Aamuvirkuille se voi olla jo auringon noustessa, yökukkujille ehkä vasta toisten mentyä nukkumaan.

Tiedät itse parhaiten, mikä aika päivästä on sinulle tuotteliain.

Keskity päivän eri tilanteissa eri teemoihin

Tiesitkö, että myös tuoksuilla on vahva yhteys muistiin ja oppimiseen? Valitse opiskelun aihe sen mukaan, missä tilanteessa olet. Lounastauolla kannattaa kerrata ruoka- ja juomasanastoa. Ruoan tuoksu voi auttaa sinua oppimaan myös ruoka-aiheisia sanoja.

Elokuvateatterissa tuoksuvat popcorn ja irtokarkit. Mikä mainio tilaisuus opetella hieman media- ja kulttuurialan sanastoa! Ennen elokuvaa ehdit hyvin tehdä pari WordDive-harjoitusta tai lukea, mitä internet kertoo illan elokuvasta opiskelemallasi kielellä.

Muista, miksi aloitit

Meillä jokaisella on joku syy, jonka takia haluamme oppia puhumaan uutta kieltä. Se voi olla unelma matkasta tai muutosta ulkomaille. Tai ehkä tarvitset kielitaitoa työssäsi ja haluat tuntea olosi itsevarmaksi, kun keskustelet asiakkaiden tai kansainvälisten työkaverien kanssa. On helpompaa löytää aikaa sellaisille asioille, joilla on joku selkeä tavoite ja merkitys.

Kirjoita tavoitteesi vaikkapa post-it -lapulle ja kiinnitä se sellaiseen paikkaan, jossa näet sen päivittäin.

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.