Uutiskirjeet

Jännittävää uutta vuotta!

Tammikuu 1, 2016

Haluaisitko tehdä tänä vuonna jotain uutta ja erilaista? Meillä on sinulle ehdotus: tutustu johonkin sellaiseen uuteen kieleen ja kulttuuriin, joka jollain tavalla kiehtoo sinua. Tee siitä harrastus, jonka parissa viihdyt ja haluat viettää aikaa.

Asennoidu uuteen harrastukseesi alussa jopa liioitellun intohimoisesti: hae tietoa valitsemastasi maasta, kuuntele paikallista musiikkia ja katso maassa tuotettuja elokuvia.

Pian huomaat, kuinka tietojesi ja taitojesi karttuessa alat ihan oikeasti innostua uudesta projektistasi.

New YearMissä olet vuoden kuluttua?

Mieti, miten paljon haluat osata kieltä vuoden kuluttua. Tarpeeksi selviytyäksesi lomamatkalla? Noin 600 opitun sanan avulla pystyt jo keskusteluun.

Tavoitteen on hyvä olla sinulle tärkeä ja ennen kaikkea realistinen: älä päästä itseäsi liian helpolla, mutta älä myöskään vaadi itseltäsi liikaa.

Missä tahansa harrastuksessa on vaikea tulla hyväksi, jos ei harjoittele säännöllisesti.

Voit merkitä itsellesi kalenteriin päivät, joina varaat aikaa opiskelulle. Pidä merkintöjä yhtä ”pakollisina menoina” kuin muitakin maksettuja harrastuksia, jotta et jättäisi suunniteltuja opiskeluhetkiä liian helposti väliin.

Yhtä lailla kun harrastukseen lähteminen, myös opiskelusession aloittaminen saattaa tuntua vaivalloiselta. Loppujen lopuksi sinulla on kuitenkin yleensä kivaa ja jälkeenpäin olet tyytyväinen, että jaksoit aloittaa.

Älä kuitenkaan ylisuorita, jotta motivaatio ei lopahda heti alkuunsa. Muista pitää myös taukoja ja lepopäiviä.

Ympäröi itsesi kielellä ja uskalla kokeilla taitojasi myös käytännössä.

Olisi upeaa, jos voisit järjestää itsellesi mahdollisuuden harjoitella taitojasi käytännössä. Jos matkustaminen kohdemaahan ei ole vielä mahdollista, voisitko hakeutua omalla paikkakunnallasi tapahtumaan tai yhdistykseen, jossa puhutaan uutta lempikieltäsi?

Tee tästä vuodesta erilainen!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.