Articles

7 vinkkiä menestyksekkääseen kieltenopiskeluun

Joulukuu 30, 2014

Aloitatko uuden vuoden opettelemalla uutta kieltä tai petraamalla vanhaa? Kokosimme seitsemän vinkkiä, miten saavutat tuloksia ja saat pidettyä kiinnostuksen yllä niin, että innostus säilyy alun jälkeenkin.

1: Määritä itsellesi tavoite

Mieti, miten paljon haluat osata kieltä vuoden loppuun mennessä. Tarpeeksi selviytyäksesi lomamatkalla? Pystyäkseksi keskustelemaan ulkomaalaisen tuttavan kanssa? Yleensä noin 600 opitun sanan avulla pystyt keskusteluun. Tavoitteen on hyvä olla sinulle tärkeä, selkeä ja ennen kaikkea realistinen: älä päästä itseäsi liian helpolla, mutta älä myöskään vaadi itseltäsi liikaa.

 2: Älä ylisuorita

Tiedäthän, miten joulunajan jälkeen kuntosalit täyttyvät innokkaista kuntoilun aloittajista ja tyhjenevät muutamaa viikkoa myöhemmin? Älä sorru siihen, että opiskelet alussa niin tiukkaan tahtiin, että kiinnostus loppuu muutamassa viikossa. Muista pitää taukoja ja vapaapäiviä opiskelusta.

3: Uskalla tehdä virheitä

Jos saat tilaisuuden kokeilla taitojasi käytännössä, älä ujostele. Kukaan ei oleta, että pari kuukautta urheilua harrastanut olisi lajinsa huipulla, ja sama pätee kieltenopiskeluun. Ei haittaa, vaikka tekisit virheitä. Niin tekevät muutkin, eikä sinulta odoteta täydellisyyttä. Vaikka ensimmäiset lauseet olisivat haparoivia, sano ne silti. Seuraava kerta menee paremmin.

4: Hyödynnä viihdettä oppimisessa

Etsi sinua kiinnostavaa aihetta käsittelevä video esimerkiksi YouTubesta. Kuulet kieltä aidossa käyttötilanteessa ja opit ehkä itseäsi kiinnostavaa sanastoa. Myös kohdekielisen musiikin kuuntelu tai elokuvien ja tv-sarjojen katselu totuttaa korvaa kielen kuulemiseen.

5: Seuraa edistymistäsi

Kun näet koko ajan kehittyväsi, on opiskelumotivaatio helpompi pitää yllä. Tiesitkö, että voit esimerkiksi tilata viikottaisen englanninkielisen raportin edistymisestäsi Asetukset-sivulta?

6: Jaa onnistumisesi

Läheisten ja ystävien tuki on tärkeää myös opiskelussa. WordDivella voit jakaa saavutuksesi sosiaalisessa mediassa heti suoritettuasi harjoituksen. Voit myös lähettää edistymisraporttisi muiden nähtäväksi, kun annat vastaanottajien sähköpostiosoitteet Asetukset-sivulla.

7: Keksi kannustava palkinto

Juhli tavoitteidesi saavuttamista, olet ansainnut sen! Kieltenopiskelussa palkintoon on helppo yhdistää opiskeltava kieli ja kulttuuri – esimerkiksi ahkeran espanjan opiskelun kunniaksi voi mennä herkkuaterialle espanjalaiseen ravintolaan tai lomalle espanjankieliseen maahan.

Mikset aloittaisi uuden kielen opiskelua? Tutustu kielivalikoimaamme!

Onnellista uutta vuotta ja menestyksekästä kieltenopiskelua!

 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.