Artikkelit

7 syytä, miksi jokaisen opiskelijan kannattaa opiskella kieliä

Elokuu 31, 2018

Ammatti- ja korkeakouluopintoihin sisältyy useimmiten melko vähän pakollisia kieliopintoja. Vaikka kieliä haluaisi ottaa lisää valinnaisiksi opinnoiksi, voi niitä olla joskus vaikea sovittaa muiden kurssien kanssa yhteen. Muistan itse, että lukiossa olisin halunnut valita enemmän kieliä, mutta lopulta muut aineopinnot veivät voiton täydessä kurssiaikataulussani. Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella uutta kieltä.

Alla listattuna muutama syy, miksi jokaisen opiskelijan kannattaa laajentaa osaamistaan vieraalla kielellä, oli oma ammattiala tai pääaine sitten mikä tahansa.

  1. Opiskelijana on “oppimistilassa”

Yksinkertaisesti, opiskelun rutiini auttaa hoitamaan kieliopinnot huolella läpi. Tämä ei tarkoita, etteikö kieliä voisi opiskella muulloinkin – mutta opintojen yhteydessä opittu rutiini ja vastaanottavaisuus uusille taidoille kannattaa hyödyntää myös kielen oppimiseen.

  1. Vieras kieli näyttää hyvältä CV:ssä

Kielitaito ei välttämättä ole mikään itseisarvo, mutta varsinkin uran alussa, ilman työkokemusta, kaikkia mahdollisia taitoja kannattaa korostaa. Mieti myös, mitä muuta kielen opiskelu voi sinusta osoittaa: uteliasta luonnetta, kiinnostusta muita kulttuureja kohtaan, päättäväisyyttä ja peräänantamattomuutta, nopeaa oppimiskykyä….

  1. Oman alan osaaminen + kieli = yksilöllinen yhdistelmä

Ellet ole maailman paras, joka alalta löytyy aina joku, joka on sinua parempi tai kokeneempi. Mutta kaikki eivät välttämättä omaa samaa kielitaitoa kuin sinä. Ehkäpä yhdistelmäsi on hyvin harvinainen ja voi toimia yksilöllisenä vahvuutena työnhaussa.

  1. Vaihtelua opintoihin

Vaikka kielenkin opiskelu on opiskelua, se voi olla virkistävä lisä ja tuntua aivan erilaiselta kuin oman alan teoriakirjojen läpi rämpiminen oman alan opinnoissa. Kieliopinnoissa on myös helpompi mitata edistymistä kuin joissakin aineopinnoissa, joissa taitoja on hankalampi testata käytännössä opintojen aikana.

  1. Uusia ystäviä

Voit luoda kontakteja oman aineesi/luokkasi ulkopuolelta, kun osallistut kielikursseille – tai ehkäpä kielikurssi netissä innostaa sinua hankkimaan kyseistä kieltä puhuvia ystäviä netistä.

  1. Lisää vaihtoehtoja vaihtovuodelle tai jatko-opintoihin

Saat rutkasti lisää vaihtoehtoja mahdolliselle vaihtovuodelle tai jatko-opintoihin, jos osaat vierasta kieltä. Useisiin kouluihin vaaditaan paikallisen kielen osaamista, vaikka kurssivalikoimasta löytyisikin muutamia kursseja englanniksi.

  1. Saat laajemmin tietoa omalta alalta

Voit opetella oman alasi sanastoa vieraalla kielellä, ja saat hyötyä sekä oman alan tietoudessa että kielen osaamisen kannalta – kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Samalla sinulle avautuu mahdollisuus lukea kirjoja, blogeja tai vaikkapa kuunnella podcasteja omalta alaltasi täysin uudella kielellä. Saat uutta näkökulmaa ja tietoa, jota hyödyntää opinnoissasi.

Tämän postauksen on kirjoittanut Stina Henriksson, joka opiskelee Via University Collegessa muoti-opintoja englanniksi, koittaa käyttää tanskaa arjessaan, työskentelee suomeksi ja unelmoi lukioranskantaitojen elvyttämisestä.

Opi kieliä WordDivella

 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.